Variant

De Variant

 

De naam Blauwe Rus Variant geeft alleen aan dat het kitten drager is van het langhaargen, welke belangrijk is voor de Nebelung.

De Witte en Zwarte Russen zijn een variatie op de Blauwe Rus, dit betekent dus dat zij kortharig zijn met hun eigen kleur en het langhaargen niet dragen. De Witte Rus wordt met de Blauwe Rus gekruist om doofheid te voorkomen en daarom mag je twee witte katten nooit kruisen. Een Witte Rus die op de juiste manier gefokt is zal de eerste maanden een blauwe streep op het kopje hebben.

De Blauwe Rus mag dus wel gekruist worden met de Zwarte Rus, de Witte Rus en Nebelung maar nooit met een Variant Rus vanwege het langhaargen dat alleen bij Variant Rus en Nebelung mag zitten.

De Blauwe Rus Variant kittens mogen alleen worden gekruist met Nebelungen of Varianten en niet met Russen want Russen zijn tenslotte kortharig en dat willen we zo houden.

De Blauwe Rus mag wel worden ingekruist bij de Nebelung om de genenpool van de Nebelung te verbreden/verbeteren. Uit de combinatie Blauwe Rus/Nebelung ontstaan Blauwe Rus Varianten. Deze raskruising geldt voor alle verenigingen waarbij de Nebelung erkend is.

 

The smallest feline is a masterpiece.
‘Leonardo da Vinci’

Reacties zijn gesloten.