Zwarte Rus

De Zwarte Rus

De geschiedenis van de zwarte rus is nauw verwand aan die van de Witte Rus. Tijdens de ontwikkeling van de witte rus ontstond namelijk als verrassing in de derde generatie blauw x wit kruising een zwart katje. Hieruit bleek, dat de witte oermoederpoes onder haar witte vacht genetisch een zwarte kat was.

Ook in de zwarte kleur werd doorgefokt en in 1984 bestonden er Zwarte Russen in de cattery van Dick en Mavis Jones met op hun stamboom vier generaties Zwarte Russen. Vanuit Australië kwamen enige Witte en Zwarte Russen naar Europa. Helaas zijn ze hier niet echt populair geworden.

Uiterlijk:
De Zwarte Rus is zuiver zwart, met een donker neusleertje en donkere voetzolen. Ook deze kleur heeft de kenmerkende groene ogen.

Een zwarte Rus is zeldzaam en net als de Witte Rus niet geaccepteerd door de Fife en de CFA, maar wel door de TICA, de GCCF en de onafhankelijke verenigingen.

Zwart is natuurlijk ook een hele mooie variant van de Blauwe Rus en een effen zwarte kat heeft iets mystieks. Er gaan veel mythen en legende’s over zwarte katten waar we in de huidige tijd niet meer in geloven, maar veel mensen zijn nog steeds gebiologeert van een zwarte kat.

Cats know how to obtain food without labor, shelter without confinement, and love without penalties.
‘Walter Lionel George’

Reacties zijn gesloten.